mandag 10. juni 2013

Evaluering, videreføring og skjerping.

Jaha, dagene bare går og går som vanlig. Nå har jeg avsluttet kursrundene for våren 2013, så nye kurs blir det først fra høsten av igjen. Den lille røde er FunksjonsAnalysert, og vi har evaluert treningsmetoden med nestenikkenoebelønning for Nurk. Mye som har skjedd siden sist mao.

Terkel, eller Akersborg Born in Drammen gikk funksjonsanlyse i mai, og den besto han ikke. Han er en megafegis den lille røde. Godt at han bor hos meg da, så jeg og Nurk kan passe på han. For det har vi nok gjort til nå, og da har Terkel ikke trengt å utvikle motet sitt han. Mamma eller brutter'n passer på uansett de. ;) Så, det var en vekker, og nyttig for mor å vite om. Utvikling av mot er en ting vi må sette på dagsorden. En par ting som skal tas med i betraktning, Terkel er veldig ung, og han er en bordercollie. De skal ikke være så ekstremt modige egentlig... Men han var skuddfast da, så lenge mor ga blanke i å treffe han i ansiktet med tauknuten. jaja..

Videre har han opprykk til klasse to i LP nå, det fikk han på maistevnet i Moss, og det har jeg vel kanskje nevnt før. En god nyhet osv! Og viktig å huske på, for på stevnet i går gjorde han det igjen! altså ga blanke i mor og fellesdekk og bestemte seg for å prøve å sjekke fine damer i stedet. Og da ble mor rosenrasende! Og da fikk vi bra poeng i programmet etterpå da. Her skal det tas seg sammen og trene stevnesetting!!!!!

Nurk var en smule mer tilstedeværende og innsatsvillig, så vi fortsetter belønningsmetoden som vi har introdusert. Nurk synes ikke vi skal det egentlig, men mor bestemmer, så da....For å komme videre er det viktig å trene på ting vi ikke kan, og det vi ikke kan er å gå et helt program uten belønnning. Så! Vi går videre på lydighetsveien, og så skal det gjetes litt innimellom og. :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar