søndag 16. januar 2011

Starten på et nytt år

Vel, da var 2010 over og vi sier og skriver 2011 (selv om jeg ofte fortsatt skriver 2010 når jeg skriver datoer - sånn er det alltid ved overgangen til et nytt år sant?)

For å ta en kort oppsummering av 2010, så har nurk og jeg gjort mye for å videreutvikle oss, og vi har klart det og!

Vi startet med kurs for Kristin Natås Hauger en helg i januar 2010, temperaturen lå på rundt 30 minusgrader. Kurset ble holdt i et ridehus, og nurk deltok med friskt mot, dekken og potesokker. Kristin ga oss masse bra tips, bl.a. hadde hun flere forslag til å få bedre opptak av apport, dvs. forsøke å forhindr nurk fra å lage sirkus hver gang tre-/metallsaken skal hentes... det trener vi fortsatt på.

Vi startet også i LP 2 for første gang i Flatebyhallen, men her gikk vi på en smell på stå under marsj, fordi mor bare måtte! (argh!) slenge på en dobbeltkommando. Men vi fikk utrolig mye positiv oppmerksomhet ringside altså - takk!

Neste kurs var i mars, for Heidi Billkvam, på stadion i Spydeberg. Heidi har oppnådd det som er mulig innen lydighet, med bearded collie dere! og har mange nyttige innfallsvinkler og tips til trening. Hun uttalte følgende om nurk, etter å ha sett han i ca en time i aksjon: "Han har en själ av guld den där". Og mor fikk beskjed (igjen ja!) om å skjerpe seg og IKKE rose før øvelsen var utført, dvs. nurk skal HELT NED i f.eks. sitt før han får ros. (Note to self - han KAN den øvelsen altså.)

I april og mai var det innspurt i forkant av mors eksamen, og i mai var det stevne igjen, 1. mai i Moss, og 10. (?) mai på Ekeberg. Og nå klarte vi det! 01.05.10 fikk vi opprykk med null på dekk under marsj - og mor måtte selvfølgelig gråte en tåre eller to av glede! På Ekeberg klarte vi å gjennomføre uten null, fikk gullmerket, og ble nummer fire av seksten påmeldte! (Se over vedr. en tåre eller to. :)

I slutten av mai besto mor eksamen! Og mors belønning ble en ukes dere! en hel ukes! kurs for Hegeguru hjemme på gården hos Heidi Billkvam i Sverige - koste seg! Og lærte masse. I juni startet jeg som instruktør i Hund i Sentrum - og det var skikkelig morro!

Etter sommeren har vi klart å få med oss kurs for Hegeguru, Jannicke Bjørnebakken og Monica Wickstrøm. Flotte instruktører som gir nye innspill!

Vi har startet i LP3 også - med dårlig, og så bedre resultat, totalt har vi deltatt i tre konkurranser. I løpet av høsten/vinteren klarte vi også å lære nurk neseprøve (bank - bank - bank) selv om det var et langt lerret å bleke! Siste start på Alna i november ga oss 6. plass i LP3.

2010 var (ser jeg godt nå) et veldig givende år for denne ekvipasjen :) Vi klarte å karre oss opp i LP3 (skam! skam! skam! :) til alle dere som sa jeg ikke skulle ha for store mål med den rasen jeg har), mor besto eksamen - og vi har lært masse!

Målet vårt for 2011 er elite LP.
Siden jeg har en fantastisk forståelsesfull familie, en meget dyktig, flink og humoristisk kompis som alltid hjelper meg og stiller opp; Kim Pedersen, og er medlem av verdens flotteste team; Team Kanalt - så får vi det nok tel! Det hjelper mye å ha verdens fiiiiiineste boerboel også! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar